הכירו את Sense SaaS Qlik – סביבת הענן של קליק

תאריך פרסום: 10/01/2023

הכירו את Sense SaaS Qlik – סביבת הענן של קליק

 

לקוחות רבים שואלים אותנו אודות האפשרויות שעומדות על הפרק למיגרציה מלאה או חלקית של סביבת ה-Qlik Sense שלהם לענן, וכמובן שאלת השאלות היא איך לא: האם כדאי לנו לבצע את המעבר הזה?

 

האמת שמדובר בנושא רחב מאוד שיש לו היבטים רבים, חלקם תלויי לקוח / פרויקט, אבל בכל זאת נשתדל בשורות הבאות לשפוך קצת אור על סביבת הענן ולעמוד על טיבה:

היתרונות בעבודה במודל SaaS הם מגוונות – החל מנושא הסקלביליות (יכולת ההרחבה) ובעיקר ייתור הצורך לדאוג לתחזוקה של תשתיות חומרה ותוכנה שחיוניים לתמיכה במערכת ה-BI (כגון – סביבת מערכת הפעלה, עדכוני תוכנה ואבטחה, מערכות גיבוי ועוד).

למעשה, קליק הציגה פתרון ענן כבר לפני מספר שנים, אך בתחילת הדרך הפתרון היה בסיסי וללא פונקציונליות מספקת. כיום מדובר כבר בסביבה יציבה ומבטיחה ששווה בדיקה מעמיקה.

יתרה מזו – קליק גיבשה אסטרטגיית CLOUD FIRST וניכר שהיא משקיעה את מירב המאמצים והמשאבים לפיתוח הסביבה החדשה.

קיימות מספר תצורות של סביבת הענן של QLIK, המאמר הנוכחי עוסק בתצורת Qlik Sense Enterprise SaaS שהיא הרלוונטית למרבית הלקוחות העסקיים שלנו.

 

היתרונות בעבודה עם סביבת הענן של Qlik:

 

  • הסביבה מנוהלת ע”י קליק כמודל SaaS מלא על כל המשתמע מכך.

 

  • מוצר ה-SaaS כולל פיצ’רים מדהימים רבים שייחודיים לסביבה זו ולא זמינים בסביבת ה-On Prem. בשולי הפוסט מצורף מדגם של פיצ’רים אלו עם קישורים להרחבה. עדכוני פיצ’רים בסביבה זו מתבצעים באופן אוטומטי לחלוטין ללא צורך בשדרוג יזום והשבתת מערכת, אחת לכמה ימים עולה פיצ’ר חדש שזמין פתאום עבורכם – וזה דבר מרגש ומפתיע בפני עצמו.
 
  • גישה נגישה ומאובטחת מכל מקום, ללא צורך ב-VPN.
 
  • סביבת ה-SaaS כוללת מלבד למוצר האנליטי הטוב והמוכר – QlikSense Enterprise, גם כלי אינטגרציה מתקדמים תחת הכותרת Qlik Cloud Data Integration – שמאפשרים לשנע מידע מכל סוג ממקורות מגוונים, לעבד אותו ולאחסן אותו בשירות הענן של Qlik או בשירותים חיצוניים כגון: AWS, Snowflakeועוד.
 
  • הענן של Qlik חושף יכולות חדשות וייחודיות בתחום ה-Active Intelligence. מדובר בכלים שמאפשרים לייצר תהליכים דינמיים שמגיבים לאירועים עסקיים בצורה אוטומטית, ומאפשרים באמצעות שילוב בין כלי תחזיות אוטומטיים מובנים (Auto ML) וכלי אוטומציה, להגיב לאירועים שמתרחשים בזמן אמת: דוגמא קלאסית היא, לקוח שעומד לפי כל המדדים לנטוש את החברה (על בסיס מודל המכירות בשילוב תחזית Auto ML אוטומציונית שרצה באותו בוקר והגיעה למסקנה זו. במקום להגיב לאט ולחכות לישיבה השבועית ואולי עד אז לאבד את הלקוח, Qlik SaaS יידע לשלוח הודעות אוטומטיות באימייל ובטימס לאנשים הרלבנטיים בארגון, לעדכן נתונים רלבנטיים בסיילספורס וכיו”ב.

 

צפו בסקירה על מערכת קליק בענן:

מה הן מגבלותיה של סביבת הענן ?

 

  • קודם כל נציין שקליק מאפשרת עבודה היברידית, שמשמעותה שהלקוח לא מוותר על סביבת ה-On Prem הקיימת שלו וממשיך להשתמש בה במקביל להעלאה של מודלים מסוימים לענן. באופן זה ניתן לגשר על פערים ומגבלות.

 

  • בחבילת השימוש הבסיסית ישנן מגבלות שקשורות לנפח של מודלים (נכון להיום – עד 5GB פר מודל), ולכן צריך לבחון כל מקרה לגופו, אבל מרבית היישומים העסקיים יכולים לקבל מענה מיטבי במוצר הענן.

 

  • בניגוד לכלים אחרים, אין מגבלה לכמות ה-Reloads שניתנים לביצוע בסביבת הענן.

 

  • לקוחות שמשתמשים ב-NPrinting להפצת דוחות Pixel Perfect עלולים להרגיש את חסרונו במוצר הענן. ב-SaaS קיימת גישה אחרת להפצת דוחות באמצעות יכולות Automation המובנות במוצר, אך בשלב זה לא נותן מענה לכל מה שהיה ניתן לבצע באמצעות ה-NP שהיה מוצר מבוסס אקסל בעל גמישות אדירה.

 

 

מה לגבי אבטחת מידע ?

 

מעבר לענן מעורר כמובן סוגיות של אבטחת מידע, קליק מיישמת תקני אבטחת מידע בינלאומיים מחמירים, אודות ניתן לקרוא כאן.

 

לטובת העלאת מידע מה-On Prem לסביבת ה-SaaS, קליק מספקת את Qlik Data Gateway, כלי ייעודי שמאפשר העברת מידע מהסביבה הארגונית לענן של קליק באופן מוצפן ומאובטח ללא צורך לפתוח יציאות ב-Firewall הארגוני. בכך קליק אימצה למעשה את מודל ה-Gateway שהפך לפרקטיקה מקובלת בעולם.

 

האם המעבר לענן הוא פשוט ואוטומטי ?

 

  • מדובר בתהליך שיכול להיות פשוט למדי. אם יש לכם מודל אחד או שניים, שאין להם יותר מידי שכבות של תהליכי ETL, אבל לא מדובר בתהליך אוטומטי לחלוטין.
 
  • במסגרת המעבר לענן אנו עלולים להיתקל באתגרים שונים שצריך לתת להם מענה, כמו למשל תוספים (Extensions) שעשויים שלא להיתמך בסביבת הענן, אבל על פי רוב אפשר למצוא לכך פתרונות יחסית קלים ומהירים.

 

האם אנחנו ממליצים ללקוחות קיימים לעבור לענן ?

 

זה תלוי סיטואציה. למרבית הלקוחות נמליץ לשקול הגירה היברידית והדרגתית לסביבת הענן של מודלים מסויימים, שאפשר ליצור בהם Quick Win ולהראות למשתמשים את הערך העצום של סביבת הענן. כשמדובר במודלים שאינם כבדים ומורכבים – הגירה מלאה היא אפשרית לחלוטין ואנו בהחלט ממליצים.

 

בכל מקרה אנחנו ממליצים לפקוח עין על החידושים המרגשים בזירה הזאת, מפני שללא ספק העתיד הולך לשם

אנחנו פה בשבילכם ונשמח להציג לכם את היכולות המרעננות והמרגשות של סביבת ה-SaaS ולייעץ בכל הקשור לכך

מאמרים נוספים בשבילך: